STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА

GRECOTEL EGNATIA GRAND 4*

GRECOTEL EGNATIA GRAND 4*

Линк од хотел: GRECOTEL GRAND HOTEL EGNATIA

15% ПОПУСТ ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 31.01.2023 ЗА ПРЕСТОЈ ВО ПЕРИОД ОД 01.01 ДО 14.06.2023 И ОД 14.09 ДО 31.12.2023
10% ПОПУСТ ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 31.01.2023 ЗА ПРЕСТОЈ ВО ПЕРИОД ОД 15.06 ДО 18.06.2023
10% ПОПУСТ ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 28.02.2023 ЗА ПРЕСТОЈ ВО ПЕРИОД ОД 01.02 ДО 18.06.2023 И ОД 14.09 ДО 31.12.2023

УПЛАТА 50% ВЕДНАШ И 50% 21 ДЕН ПРЕД ПРИСТИГНУВАЊЕ

ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА – ПОЛУПАНСИОН
Термини 01.01.23
14.06.23
15.06.23
12.07.23
13.07.23
06.08.23
07.08.23
25.08.23
26.08.23
13.09.23
14.09.23
31.12.23
EGNATIA DELUXE ROOM
2 ADL 120 123 148 180 148 120
1 ADL 108 111 133 162 133 108
3 ADL 148 151 175 208 175 148
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 120 123 148 180 148 120
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 120 123 148 180 148 120
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 120 123 148 180 148 120
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 120 123 148 180 148 120
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 120 123 148 180 148 120
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 120 123 148 180 148 120
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 120 123 148 180 148 120
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 120 123 148 180 148 120
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 120 123 148 180 148 120
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 120 123 148 180 148 120
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 148 151 175 208 175 148
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 148 151 175 208 175 148
4 ADL 175 179 203 235 203 175
EGNATIA EXECUTIVE SUITE
2 ADL 278 293 312 330 312 278
1 ADL 250 264 281 297 281 250
3 ADL 305 321 340 357 340 305
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 278 293 312 330 312 278
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 278 293 312 330 312 278
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 278 293 312 330 312 278
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 278 293 312 330 312 278
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 278 293 312 330 312 278
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 278 293 312 330 312 278
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 278 293 312 330 312 278
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 278 293 312 330 312 278
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 278 293 312 330 312 278
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 278 293 312 330 312 278
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 305 321 340 357 340 305
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 305 321 340 357 340 305
4 ADL 333 349 367 385 367 333
EGNATIA JUNIOR SUITE
2 ADL 192 205 231 251 231 192
1 ADL 173 185 208 226 208 173
3 ADL 220 233 259 279 259 220
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 192 205 231 251 231 192
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 192 205 231 251 231 192
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 192 205 231 251 231 192
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 192 205 231 251 231 192
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 192 205 231 251 231 192
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 192 205 231 251 231 192
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 192 205 231 251 231 192
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 192 205 231 251 231 192
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 192 205 231 251 231 192
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 192 205 231 251 231 192
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 220 233 259 279 259 220
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 220 233 259 279 259 220
4 ADL 248 261 286 306 286 248
EGNATIA PRESIDENTIAL SUITE
2 ADL 379 391 397 434 397 379
1 ADL 341 352 358 391 358 341
3 ADL 406 418 425 462 425 406
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 379 391 397 434 397 379
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 379 391 397 434 397 379
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 379 391 397 434 397 379
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 379 391 397 434 397 379
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 379 391 397 434 397 379
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 379 391 397 434 397 379
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 379 391 397 434 397 379
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 379 391 397 434 397 379
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 379 391 397 434 397 379
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 379 391 397 434 397 379
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 406 418 425 462 425 406
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 406 418 425 462 425 406
4 ADL 434 446 453 490 453 434
EGNATIA SUPERIOR ROOM
2 ADL 108 117 138 172 138 108
1 ADL 97 105 124 155 124 97
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 108 117 138 172 138 108
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 108 117 138 172 138 108
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 108 117 138 172 138 108
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 108 117 138 172 138 108
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 108 117 138 172 138 108
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 108 117 138 172 138 108
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 108 117 138 172 138 108
ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА – КОМПЛЕТ ПАНСИОН
EGNATIA DELUXE ROOM
2 ADL 164 168 192 224 192 164
1 ADL 130 133 155 184 155 130
3 ADL 214 218 242 274 242 214
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 142 145 170 202 170 142
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 153 157 181 213 181 153
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 153 157 181 213 181 153
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 142 145 170 202 170 142
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 164 168 192 224 192 164
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 164 168 192 224 192 164
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 175 179 203 235 203 175
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 175 179 203 235 203 175
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 164 168 192 224 192 164
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 186 190 214 246 214 186
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 214 218 242 274 242 214
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 225 229 253 285 253 225
4 ADL 264 268 292 324 292 264
EGNATIA EXECUTIVE SUITE
2 ADL 322 337 356 374 356 322
1 ADL 272 286 303 319 303 272
3 ADL 372 387 406 424 406 372
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 300 315 334 352 334 300
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 311 326 345 363 345 311
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 311 326 345 363 345 311
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 300 315 334 352 334 300
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 322 337 356 374 356 322
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 322 337 356 374 356 322
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 333 349 367 385 367 333
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 333 349 367 385 367 333
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 322 337 356 374 356 322
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 344 360 379 396 379 344
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 372 387 406 424 406 372
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 383 398 417 435 417 383
4 ADL 422 437 456 474 456 422
EGNATIA JUNIOR SUITE
2 ADL 236 250 275 295 275 236
1 ADL 195 207 230 248 230 195
3 ADL 286 300 325 345 325 286
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 214 228 253 273 253 214
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 225 239 264 284 264 225
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 225 239 264 284 264 225
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 214 228 253 273 253 214
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 236 250 275 295 275 236
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 236 250 275 295 275 236
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 248 261 286 306 286 248
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 248 261 286 306 286 248
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 236 250 275 295 275 236
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 259 272 297 317 297 259
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 286 300 325 345 325 286
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 297 311 336 356 336 297
4 ADL 336 350 375 395 375 336
EGNATIA PRESIDENTIAL SUITE
2 ADL 423 435 442 478 442 423
1 ADL 363 374 380 413 380 363
3 ADL 473 485 492 528 492 473
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 401 413 420 456 420 401
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 412 424 431 467 431 412
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 412 424 431 467 431 412
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 401 413 420 456 420 401
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 423 435 442 478 442 423
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 423 435 442 478 442 423
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 434 446 453 490 453 434
2 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 434 446 453 490 453 434
2 ADL + 2 CHD (2-5.99) 423 435 442 478 442 423
2 ADL + 2 CHD (6-11.99) 445 457 464 501 464 445
3 ADL + 1 CHD (2-5.99) 473 485 492 528 492 473
3 ADL + 1 CHD (6-11.99) 484 496 503 539 503 484
4 ADL 523 535 542 578 542 523
EGNATIA SUPERIOR ROOM
2 ADL 152 161 182 216 182 152
1 ADL 119 127 146 177 146 119
1 ADL + 1 CHD (2-5.99) 130 139 160 194 160 130
1 ADL + 1 CHD (6-11.99) 141 150 171 205 171 141
1 ADL + 2 CHD (2-5.99)(6-11.99) 141 150 171 205 171 141
1 ADL + 2 CHD (2-5.99) 130 139 160 194 160 130
1 ADL + 2 CHD (6-11.99) 152 161 182 216 182 152
2 ADL + 1 CHD (2-5.99) 152 161 182 216 182 152
2 ADL + 1 CHD (6-11.99) 163 172 193 228 193 163
Минимум престој 3 3 3 3 3 3
Stayover tax 3 EUR за соба на ден , се плаќа на лице место
ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =62 МКД

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ

1. СОДРЖИНА НА АРАНЖМАНОТ

Организаторот на патувањето гарантира реализација на аранжманот според описот во програмата. Содржината на аранжманот ќе се оствари во потполност и на опишаниот начин, освен во случај на влијание на "виша сила", која не можела да се предвиди (војна, терористички акции, штрајк, елементарни непогоди, сообраќајни и технички проблеми во превозот, или слично).

2. ПРИЈАВИ И УПЛАТИ

Пријави за секое патување се вршат до пополнување на местата, со уплата на аконтација на цената назначена на секоја поединечна програма. Пријавите можат да се извршат во агенциите на Магелан и во сите други агенции овластени за продажба на нејзините програми. При пријавувањето купувачот уплаќа аванс од 30% од вредноста на аранжманот, а остатокот по потврдувањето на резервацијата од службата за резервации, и тоа најдоцна до 15 дена пред реализацијата на аранжманот. При пријавувањето, патникот потпишува пријава-договор со изјава - Изјавувам дека сум запознат со програмата и со Општите услови на патување, и дека во целост ги прифаќам! со што Општите услови, стануваат правна обврска за организаторот и за патникот.

3. ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ

Цените за сите патувања се објавени во Денари или во Евра со обврска за лаќање во денарска противвредност според пазарниот курс - објавен од страна на организаторот. Секое барање за дополонителни услуги подразбира додатни плаќања. Организаторот го задржува правото на промена на цената на аранжманот во случај на промена на цените на хотелските, превозните и други услуги, како и во случај на промена на девизните курсеви на пазарот. За зголемување на цената до 10% не е потребна согласност на купувачот (се пресметува на остатокот од уплатата). При зголемување поголемо од 10%, купувачот има право да го раскине договорот без обврска да ја надокнади штетата произлезена од отказот.

4. КАТЕГОРИЗАЦИЈА И ОПИС НА УСЛУГИТЕ

Понудените хотели и апартмани се опишани според официјалната категоризација во време на издавањето на каталогот. Квалитетот на услугите го стандардизираат локалните туристички власти. Стандардите на сместување и услуги се различни по дестинации и не се споредуваат. Организаторот не превзема одговорност за било каква усмена или писмена информација која не е во согласност со описот на услугите во понудената програма.

5. ИЗМЕНИ ВО ПРОГРАМАТА И ПРАВО НА ОТКАЗ НА АРАНЖМАНОТ

Организаторот има право да ја измени програмата (во времетраењето или содржината) во случај на виша сила или вонредни околности кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани. Учесникот на патувањето има право на рефундација на износот за нереализираните услуги. Во ретки случаи кога нема можност за сместување во резервираниот објект, поради технички причини или "овер боокинг" од страна на хотелиерот, организаторот ќе го смести патникот според можностите во дадениот момент, во објект од иста категорија или од повисока категорија, без надомест. Организаторот го задржува правото да го одложи или откаже аранжманот во случај на недоволен број на пријавени патници од предвидениот минимум за одреден аранжман. Организаторот е должен да ги извести сите купувачи за отказот најмалку 5 дена пред почетокот на реализацијата на аранжманот и да им ги врати во целост уплатените средства најдоцна во рок од 8 дена од денот на откажувањето.

6. ОТКАЖУВАЊЕ ОД ПАТУВАЊЕТО

Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето и тоа треба да го направи во писмена форма. Датумот на писмениот отказ претставува основа за пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот), според следната скала:

- за отказ до 30 дена пред патувањето се наплатува 5%

- за отказ од 29 до 22 дена пред патувањето 15%

- за отказ од 21 до 15 дена пред патувањето 25%

- за отказ од 14 до 08 дена пред патувањето 50%

- за отказ од 07 до 01 дена пред патувањето 90%

- ако патникот не се појави или го откаже аранжманот на денот на неговата реализација, организаторот ќе го наплати целокупниот износ на аранжманот.

Во случај на отказ на веќе потврдена "резервација на упит", организаторот ќе наплати отказни трошоци во висина на уплатената аконтација.
Доколку патникот го менува терминот на поаѓање на истиот аранжман најмалку 15 дена пред денот на претходно потврденото поаѓање, доколку е можно организаторот ќе изврши промена на резервацијата и ќе наплати манипулативни трошоци од 10,-€ / Евра, по пријава-договор.

Доколку патникот се откажува од патувањето поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест или смрт во потесното семејство, елементарна непогода, воена обрска и слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот.

Доколку патникот се откажува од субјективни - лични причини на страв и несигурност, настанати под влијание на "виша сила", (тероризам, епидемии или елементарни непогоди во регионите на патување), а истите причини - објективно, не му даваат можност на организаторот да го откаже аранжманот, побарувањата на патникот за рефундација на уплатените средства, рефундација на средства за нереализирани услуги или средства за другу трошоци кои произлегле поради промените во аранжманот, треба да ги побарува исклучиво од Осигурителната компанија кај која организаторот има направено Полиса за осигурување од одговорност. Во тој контекст организаторот ќе биде спремен, на патникот да му ги обезбеди сите потребни документи кои би му биле потребни при поднесување на барањето во Осигурителната компанија.

7. ОБВРСКИ НА ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО

Организаторот е обврзан да се грижи за реализацијата на услугите и за изборот на извршителите на услугите со внимание на добар организатор, и да се грижи за интересите на патниците согласно со професионалните принципи во туризмот. Организаторот е должен да му ги овозможи на патникот сите услуги наведени за поединечниот аранжман во програмата, и одговара за евентуално неизвршување на услугите или дел од услугите. Организаторот исклучува секаква одговорност во случај на промени и неизвршување на услуги предизвикани од дејство на виша сила како и од доцнење на превозните средства, за кои превозникот не одговора според позитивните прописи и меѓународните конвенции. Организаторот на патувањето не прифаќа никаква одговорност доколку дипломатско-конзуларното претставништво го одбие издавањето на влезна виза или доцни со издавањето на визата, или ако емиграционото одделение на странска земја не одобри влез на одреден патник, ниту за било кои други последици кои проилегуваат поради евентуалната неисправност или губење на патните документи на патникот. Во овие случаи патникот сам, ги плаќа дополнителните трошоци. 

8. ОБВРСКИ НА ПАТНИКОТ

Патникот е обврзан да се грижи, да тој лично, неговите документи и предмети ги исполнуваат условите предвидени со граничните, царинските, здравствените и другите прописи на својата земја како и на земјата во која патува, да се придржува кон куќниот ред во угостителските и хотелските објекти, како и во превозните средства, и да соработува со представникот на организаторот и извршителите на услугите во добра намера. Во случај на непочитување на овие обврски, патникот одговара на оранизаторот за направената штета. Патниците кои свесно го нарушуваат редот во објектите односно возилото можат да бидат одстранети од аранжманот.

Патникот е должен да поседува важечки пасош и да се информира кај организаторот дали за земјата во која патува (или за земјите низ кои се патува во транзит) е потребна виза, за да таа навреме се обезбеди. Патникот е должен да се информира за девизните и царинските прописи во својата земја и земјите во кои патува. Патникот е должен да ги чува и лично да одговара, за сите свои документи, парични средства и личен багаж за сето време на патувањето.

9. ПРЕВОЗ

Патникот е обврзан да се прилагоди кон превозот и неговата организацијата, во согласност со пропишаните правила и прописи.
При патување со авионски превоз, да ја провери својата резервација за лет - во агенцијата, најдоцна 72 часа пред полетување. Да се јави на аеродромот и местото за чекинг, во вообичаеното време - час и половина пред полетување. Да се информира за правилата за патување со авионски превоз (за истите може да се обрати во агенцијата).

При патување со автобуски превоз, да поседува важечка резервација на седиште и да се пријави кај преставникот на агенцијата половина час пред поаѓање на автобусот. Да го почитува редот во возилото, во взаемен интерес со другите патници, персона лот, како и безбедноста во сообраќајот. Во случај на непридржување кон сатниците на поаѓање или на попатните застанувања и одмори, како и поради евентуално задржување на граничните премини поради неисправни патни документи или царински прекршок, возилото не е обврзано да го чека истиот патник повеќе од вообичаеното време.

10. БАГАЖ

Патникот има право на бесплатен превоз на багаж, до 15 кг на чартер летовите и 20 кг на редовните авионски линии. Кај автобускиот чертер превоз, дозволен е бесплатен багаж од една патна торба (до 20 кг) по патник. За секој килограм багаж односно патна торба преку дозволеното, се плаќа во зависност од дестинацијата на патување. Деца до 2 години на авионскиот превоз и деца кои не плаќаат билет во автобусот, немаат право на бесплатен багаж. Како багаж, не се дозволува внесување на трговска стока , храна, пијалоци, лекови, наркотици, хемиски и други запаливи средства, оружје, животни, растенија, амбалажи и слични предмети. При внесување и изнесување на багажот од возилото, патникот со лично присуство одговара за истиот. Багажот се превезува на ризик на патникот, поради тоа препорачуваме осигурување на багажот кај Осигурителна компанија. Организаторот не одговара за уништениот или изгубениот багаж, како и за изгубениот багаж или драгоцености за време на престојот во хотелот (Ви препорачуваме наем на сеф на рецепција).

11. ЗДРАВСТВЕНИ ПРОПИСИ И ЗАШТИТА

Патникот е должен да се информира кај надлежната здравствена институција и да ги почитува здравствените прописи за патување во одредена земја (потреба од вакцина или здравствен документ). Во случај на болест или незгода во текот на користењето на аранжманот, трошоците за лечење или евентуални лекарски интервенции ги плаќа патникот. Поради тоа Ви препорачуваме, пред патувањето да се направи полиса за Патничко осигурување преку Осигурителна команија, која може да се уплати во агенцијата.

12. СМЕСТУВАЊЕ ВО СОБИ И АПАРТМАНИ

Доколу патникот-закупувач не договорил соба/апартман со посебни карактеристики, ќе прифати било која официјално регистрирана соба/апартман за сместување во договорениот објект, опишана во каталогот и ценовникот. Доколку е можно, организаторот ќе се обиде да одговори на дополнителните барања на патникот (комфор, ориентација на собата, кат и слично) но, не може да гарантира исполнување на таквото барање. Вообичаеното сместување во собите е од 14:00 часот, а напуштањето на собите е до 10:00 часот (доколку во куќниот ред не е поинаку назначено).

13. РЕШАВАЊЕ НА ПРИГОВОРИ

Во случај на непотполно или неквалитетно извршување на услугите, патникот има право на соодветно обештетување, исклучиво доколку приложи писмен приговор до организаторот. Секој патник - носител (потписник) на договорот има право на пригивир врз основа на неизвршена договорена услуга. Организаторот нема да прима во процедура групни приговори кои ги поднесуваат повеќе носители на договори врз основа на еден приговор. 

Постапка за поднесување приговор:

- Веднаш на самото место патникот ја рекламира неадкватната услуга кај претставникот на организаторот, а доколку истиот го нема, кај извршителот на услугите. Патникот е должен да соработува со претставникот и со извршителот на услугите во добра намера за да се одстранат причините за приговорот. Доколку патникот на самото место не го прифати понуденото решение на рекламацијата кое одговара на уплатената услуга, организаторот нема да ја уважи доплнителната рекламација на патникот и нема да одговори на истата.

- Ако причината за рекламацијата не биде одстранета, патникот за тоа составува со претставникот писмена потврда (записник).

- Најдоцна 8 дена по завршувањето на аранжманот, патникот поднесува писмен приговор во продажното место каде што го уплатил аранжманот, и ја приложува писмената потврда (записникот) потпишана од претставникот како и евентуалните сметки за дополнителни трошоци. Организаторот ќе ги прими во процедура само потполно документираните приговори поднесени во наведениот рок од 8 дена.

- Организаторот е должен да донесе писмено решение во рок од 14 дена од приемот на приговорот во продажното место. Организаторот може да го одложи рокот на решението на приговорот заради комплетирање на информациите и проверка на наведените рекламации кај извршителот на услугите. Организаторот ќе ги решава само оние рекламации за кои во местото на одмор не можеле да бидат одстранети причините кои ги предизвикале.

- Додека организаторот не донесе решение по приговорот, патникот се откажува од посредување на било кое друго лице, судска постапка или давање информации во јавните медиуми.

- Највисоката надокнада по приговорот може да достигне сума до износот на рекламираниот дел од услугите, но таа не може да ги вклучува веќе искористените услуги како и севкупниот износ на аранжманот. Со ова се исклучува правото на купувачот за наплата на "идеална штета".

14. НАРУШУВАЊЕ НА ПОСТАПКА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРИГОВОРИ

Во контекст на точка 13 и пропишаната постапка за поднесување и решавање на приговор, евентуалното непридржување на купувачот-патникот кон истата, или пак нарушување на отпочнатата постапка со било каква активност спомената или не, во петата ставка од истата, дава причина за неприфаќање на истите приговори, прекинување на отпочнатата постапка и воедно поднесување на тужба пред надлежните органи од страна на организаторот, за наплата на претрпената штета и нарушениот углед во јавноста.

15. НАДЛЕЖНОСТ НА СУДОТ

Во согласност со точка 13. од овие услови, купувачот на услугите од одредна програма има право на рекламација кај организаторот на патувањето. Доколку купувачот не е задоволен со решението на организаторот, има право да побара дополнителна арбитража и мислење од страна на АТАМ или од страна на надлежниот Суд во Прилеп .

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.