STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПАТУВАЊА

БЕРЛИН

Берлин, најголемиот и главниот град на Германија, нуди прекрасна комбинација на историја, ноќен живот, архитектура и култура. Берлин има скромни почетоци, но заедно со времето прераснува во европска велесила и по риунифицирањето во 1990 г. станува динамичен, креативен, вистински град метропола. Берлин истовремено е познат како еден од најзелените градови во Европа, над 60 % од неговата површина се паркови и реки. Создадете ги вашите нови спомени, токму тука.

berlin

Топ 10 места од интерес:

1. Берлинскиот ѕид
2. Меморијалната црква
3. Дворецот Сансуси
4. Дворецот Шарлотенбург
5. Посета на Потсдам
6. Посета на Пергамон
7. Брандербушката порта
8. Рајхстагот
9. Новата национална галерија
10. Филхармонијата

Предлог програма:

1 ден Предлагаме разглед на градот и посета на: Меморијалната Црква, Европа-центарот, Новата национална галерија, Филхармонијата, плоштадот Потсдам, Sony центарот, плоштадот Александар плац, Градска куќа, ТВ кулата, Катедралата, Операта, Брандербуршката порта, Рајхстагот, остатоците од познатиот Берлински ѕид, Checkprint Charie e најпознатиот премин на Берлинскиот ѕид, а за многумина единствена можност за бегство од Источен во Западен Берлин.
2 ден Предлагаме : посета на Потсдам, еден од најубавите и најзелени градови во Германија и главен град на Бранденбург. Посета на прускиот дворец Сансуси, некогашна летна резиденција на кралот Фридрих Велики. 
3 ден Предлагаме: прошетка до Островот музеј, комплекс од неколку музеи, меѓу кои и Пергамон, кој има непроценлива збирка на антиквитети. 
4 ден Предлагаме разглед на стариот дел од градот.Индивидауален трансфер до аеродром. Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.

Цена: од  185 € 

Во цената на пакетот е вклучено: 
- Авионски превоз на релација: Скопје–Берлин–Скопје
- Аеродромски такси 
- Хотелско сместување во хотел ***/****, услуга 3 RO (ноќевање) 

Летови: четврток

* Цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на Авио компанијата.

Во цената на пакетот не е вклучено: 
- Јавен транспорт од аеродром до градот = 3 € (информативно)
- Трансфер со TAXI = 35–45 €, во еден правец за две лица (информативно)
- Приватен трансфер: 74 € по правец за 2 лица (информативно)

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.