STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПАТУВАЊА

ХАМБУРГ

Хамбург - е град на северот од Германија, кој воедно е и втор по големина град во оваа земја. Посебен е по тоа што во него се соединуваат многу реки кои формираат една голема – Елба. Возењето околу пристаништата, прошетките по стариот дел од градот и најпосле, откривањето на новиот центар на Хамбург, Хафен Сити – или обратно – постојат многу начини како да се приближите и да го почувствувате фасцинантниот шарм и богатата традиција, но и модерниот трговски град Хамбург. Но, едно е сигурно, возењето околу пристаништето е добра основа за успешна посета на Хамбург.

Hamburg

Топ 10 места од интерес:

 1. "Hamburgmuseum”
 2. „Jungfernstieg“
 3. Planten un Blomen 
 4. Градското собрание
 5. „Helgoland “
 6. “Botanischer Garten Hamburg”
 7. “Beatlemania Hamburg”
 8. Kunsthalle Hamburg 
 9. Hamburger Kammerspiele
10. Етнолошки музеј

Предлог програма:

1 ден:  Предлагаме разглед на градот и посета на: Градското собрание, Уметничката галерија и  галеријата на сегашната уметност, Музеј за историја и уметност на Хамбург, Операта, во вечерните часови посета на некој од локалните ресторани со традиционална храна.
2 ден: Предлагаме посета на: Пристанишниот музеј, Поглед на Planten un Blomen, Стариот дел на покраинската библиотека  во вечерните часови посета на некоја од локалните пивници. 
3 ден: Предлагаме: релаксиран ден за посета на познатата Ботаничаката градина која се наоѓа во Вандсбек.
4 ден: Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.

Цена: од 183 €

Во цената на пакетот е вклучено: 
- Авионски превоз на релација: Скопје - Хамбург - Скопје
- Аеродромски такси 
- Хотелско сместување во хотел ***/**** - 4 BB

Летови: среда и недела 
*цената и саатниците зависат од моментално расположливите места.

Во цената на пакетот не е вклучено: 
- Автобуски превоз аеродром до Минхен од 22 € (информативно).
- Такси 60 - 70€ во еден правец за две лица (информативно).

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.