STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПАТУВАЊА

ИСТАНБУЛ

Истанбул – град, спој на култури, инспирација на многу писатели, уметници, сликари. Град за кој се напишани стихови, отпеани песни. Еден од најпознатите градови по своите природни и историски богатства. Alphonse de Lamartine (1790-1869) - познат француски поет и државник рекол: “Ако на светот мораш да погледнеш само еднаш, тогаш погледни го само Истанбул. Таму Господ и човекот, природата и уметноста створиле единствена глетка, која вреди да се погледне”. Престојот во Истанбул ќе ги победи сите Ваши сетила. Истанбул е дом на најразлични луѓе и опкружувања. Град кој живее и има дух, а не само име од историјата. “Град кој со вода се спојува, кого вода го разделува”, распослан на два континента Азија и Европа, со своето туристичко богатство и богатото културно наследство. Токму тој на 13 Ноември 2006год е прогласен за Европска престолнина на културата за 2010година. Толку многу особености го красат овој град, што неговите посетители тешко ќе можат да се сложат по прашањето - што е најубавото во Истанбул. Тука на неопислив начин се спојуваат традиционалниот и модерен дух, опуштеноста и динамичноста... и по единствениот алхемиски рецепт создаваат неизмерно фасцинантен и возбудлив град, град во кој некогаш мора да зачекорите.

instabul

Топ 10 места од интерес:

1. Топ Капи музејот 
2. Долма Бахче Сарај
3. Света Софија
4. Сината Џамија
5. Хиподромот
6. Римскиот аквадукт
7. Капали Чаршија
8. Босфор
9. Бајазитовата џамија
10. Таксим

Предлог програма:

1 ден Уживајте во посетата на Римскиот аквадукт, Таксим, Ак Сарај, Бајазитовата џамија, Универзитетот, Хиподромот, Сината џамија, Света Софија...
2 ден Препорачуваме: крстарење со брод по Босфор, единствена можност за панорамски разглед на палатите од двете страни на каналот Босфор, како и пловење под мостовите кои ги поврзуваат Европа и Азија. 
3 ден Препорачуваме посета на палатите Топ Капи - музејот и Долма Бахче Сарај - последната резиденција на Отоманскиот Султан која содржи музејска збирка со непроценливо богатство.
4 ден Слободно време до заминување на аеродром. Препорачуваме два и пол часа пред лет да бидете на аеродром.

Цена: од 142 €

Во цената на пакетот е вклучено: 
- Авионски превоз на релација: Скопје - Истанбул - Скопје
- Аеродромски такси 
- Хотелско сместување во хотел ***/****,  2 BB

Летови: Среда Петок и Недела
* цената зависи од моментално расположливите места на aвио компанијата.

Во цената на пакетот не е вклучено: 
- Трансфер: Аеродром - Хотел - Аеродром
- Приватен трансфер: 36 €, во еден правец (информативно)
- Метро карта: 1€ (информативно)
- Бус: 0,8-1€ (информативно)

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.