STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПАТУВАЊА

ЛАРНАКА

Ларнака - еден од најстарите градови на светот, главен град на Кипар, град со испреплетени години историја, култура и уметност, во кој се измешале повеќе цивилизации како Персиjци, Грци, Египќани, Византици, Отоманци, Турци и Британци. Град со посебен шарм и поволна блага клима, кој треба да се посети.

Larnaka

Топ 10 места од интерес:

1. Стар Китон (Ларнака)
2. Паркот на камилите
3. Неолитски споменик- “Choirokoitia“
4. Големата џамија-Кебир
5. Хала Султан Теке
6. Солено Езеро
7. Црква Аг.Лазарос
8. Археолошки музеј Пиеридес
9. Плажа Финикудес
10. Манастир Ставровуни

Предлог програма:

1 ден Предлагаме разглед на градот и посета на: центарот на Ларнака, посета на Големата Џамија, Хала Султан Теќе, посета на некое од ноќните кафулиња со наргилиња. Ноќевање.
2 ден Предлагаме посета на Соленото езеро, паркот на камилите со можност за јавање, неолитскиот монумент Чирокита. Ноќевање.
3 ден Предлагаме разглед на манастирот Ставровуни и црквата Аг.Лазарос или посета на некоја локална плажа. Ноќевање.
4 ден Предлагаме шопинг во центарор на градот или посета на плажата.
5 ден Индивидауален трансфер до аеродром. Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.

Цена: од 281 €

Во цената на пакетот е вклучено: 

- Авионски превоз на релација: Солун-Ларнака-Солун, 

- Аеродромски такси 

- Хотелско сместување во хотел *** / 4 BB

Летови: среда и недела

*Цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на Авио компанијата.

Во цената на пакетот не е вклучено: 

- Трансфер: Аеродром- Хотел

- Трансфер со TAXI во Ларнака, 30-40 €, во еден правец за две лицa

- Трансфер до Солун

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.