STAY INSPIRED

Experience the essence of travel

ОСТАНЕТЕ ИНСПИРИРАНИ

Доживејте ја суштината од патувањето

The harmony of travel

Хармонијата на патувањето

STAY IN TOUCH

Be as connected as you want to be.

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ

Бидете толку поврзани колку што Вие сакате

Whenever. Wherever.

Кога ... и Каде

Being away from home or the office has never been so easy, so convenient, so inspiring

Далеку од дома и канцеларија никогаш не било полесно, толку згодно и толку инспиративно

STAY PASSIONATELY

You are special.

Ти си посебен

ОСТАНЕТЕ СТРАСНО

Stay with us and expect highly qualified service and support with a smile.

Останете со нас и очекувајте високо професионална услуга и поддршка со насмевка

Call it our passion.

Тоа е нашата СТРАСТ

Welcome to the art of travel living.

Добредојдовте во уметноста на патувањето и живеењето

ЛЕТО 2024 - ГРЦИЈА - ТУРЦИЈА АНТАЛИЈА БОДРУМ КУШАДАСИ - ЕГИПЕТ ХУРГАДА ШАРМ ЕЛ ШЕИК - ДАЛЕЧНИ ДЕСТИНАЦИИ - ЦРНА ГОРА - ХРВАТСКА - КИПАР - БУГАРИЈА - АЛБАНИЈА - ИТАЛИЈА - ШПАНИЈА - ПОРТУГАЛИЈА - МАЛТА
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПАТУВАЊА

ЛИСАБОН

Лисабон - еден од најстарите градови на светот, главен град на Португалија, град со стотици години историја, култура и уметност. Признат за глобален град поради неговата важност во финансиите, трговијата, забавата, уметноста, и туризмот, еден од најпосетуваните градови после Истанбул, Рим, Барселона инт. Град со посебен шарм на Медитеранската клима, кој треба да се посети.

lisabon

Топ 10 места од интерес:

1. Белем Кула
2. Манастир Jeronimos
3. Замок St.George 
4. Океаноториум
5. Палата Ajuda 
6. Палата Fronteira
7. Црква Carmo
8. Плоштад Rosio
9. Плоштад Restauradores 
10. Црквата St. Egracia

Предлог програма:

1 ден Предлагаме разглед на градот и посета на: Белем Кула еден од најзначајните монументи во Лисабон, Црквата Кармо, Палатата Фронтеира и Палатата Ајуда, монументи кој зборуваат за историјата на Лисабон. Ноќевање.
2 ден Предлагаме посета на зашитениот од УНЕСКО - Манастит Џеронимо, Црквата Кармо, Плошдатот Росио во срцето на Лисабон, разглед на центарот. Ноќевање.
3 ден Предлагаме : разглед плоштадот Рестаурадорес и Црквата Св.Еграција која е национален Пантеон на Лисабон. Шопинг или посета на Лисабонското Казино. Ноќевање.
4 ден Индивидауален трансфер до аеродром. Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.

Цена: од 345 €

Во цената на пакетот е вклучено: 
- Авионски превоз на релација: Скопје–Загреб–Лисабон-Загреб-Скопје 
- Аеродромски такси 
- Хотелско сместување, во хотел **/*** / 3 BB (ноќевање со појадок)

Летови: петок и понеделник
*Цената и саатниците зависат од моментално расположливите места на aвио компанијата.

Во цената на пакетот не е вклучено: 
- Трансфер: aеродром - xотел
- Трансфер со ТAXI 35-45 €, во еден правец за две лицa

Веб страната од туристичка агенција ЛИОН ОЛИМПИК е од информативен карактер.Со цел за потполна информираност Ве молиме сите информации да ги проверите директно во агенција,по телефон, е-маил или лично. Ви благодариме на разбирањето.